Derdeklasser Veenhuizen had nog de nodige moeite met vijfdeklasser Westerkwartier.

En daar leek het in het begin niet op. De thuisploeg kwam al na 7 minuten op een 1-0 voorsprong. Coen Schmidt werd na een actie gevloerd binnen de zestien en Ferdinand Rozema schoot beheerst de strafschop binnen. De gasten in het zwart gekleed kwamen toch terug op 1-1. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt door de Veenhuizers en via de lat werd de verkregen rebound gemakkelijk binnengeschoten.

Na rust kwam Westerkwartier zelfs nog op 1-2. Een prachtige steekbal werd door de rechtshalf maar net aangeraakt, maar voldoende om binnen te rollen. Daarna kwam vanaf minuut 59 de periode Coen Schmidt. Hij maakte binnen negentien minuten een regelrechte hattrick. Met drie, echt bekeken inzetten liet hij de goalie van de Boerakker/Nuis/Niebert combinatie kansloos.

Bij de gasten was de energie op en Veenhuizen leek het verder wel goed te vinden met de 4-2 voorsprong. Een meer dan terechte overwinning voor Veenhuizen, ondanks een zwakke eerste helft, waarin een veel te laag tempo werd gehanteerd. De tweede helft was een stuk beter.
Volgende week moeten de blauwhemden uit naar Nieuw Roden (zat).