ROTTEVALLE – Lang leek het erop dat Rottevalle en Veenhuizen de wedstrijd zouden beëindigen met de stand waarmee er afgetrapt werd.

Grote delen van de wedstrijd waren beide elftallen aan elkaar gewaagd. De eerste twintig minuten was Rottevalle wat beter, maar echte grote scoringskansen kreeg het niet. Jorrit Schra kreeg de grootste mogelijkheid, maar de doelman van Veenhuizen, Jonathan Auwen, had geen moeite om het schot te keren. Ook Veenhuizen kreeg een momentje, maar ook toen bleef de verdediging van Rottevalle eenvoudig overeind. Zoals gezegd er was evenwicht op het veld en dat leidde ertoe dat in de eerste helft er nauwelijks gevaar voor beide doelen ontstond. Net voor de rust was er nog een goed schot van Erwin de Wind. Maar ook hier wist de keeper van Veenhuizen wel raad mee.

Na de thee zocht Rottevalle de aanval en ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Het zette de verdediging van Veenhuizen redelijk onder druk. Het leverde een paar hoekschoppen en scrimmages op, maar geen doelpunten. Toen het offensief weggeëbd was nam Veenhuizen de regie over. Het was aanvallender dan Rottevalle, maar wat zo mooi de eindpass genoemd wordt, was onzuiver. Al met al leek het op een 0-0 uit te draaien, maar Rottevalle heeft in alle wedstrijden dit seizoen tegendoelpunten gekregen... Het was zaterdagmiddag niet anders, want het venijn zat in de staart. Een overtreding in het strafschopgebied betekende voor Veenhuizen een buitenkansje. Ferdinand Rozema faalde niet vanaf de elfmeterstip.

Met nog maar enkele minuten op de klok diende de thuisnederlaag zich aan. En toch werd het tot ieders verrassing nog 1-1 toen ook Rottevalle een penalty mocht nemen. Liekele Kamminga, die een duwtje kreeg van verdediger Gelmer Jan Haanstra, zorgde zelf voor de gelijkmaker. Aan Rottevallekant was iedereen gelukkig met de op handen zijnde remise, meer zat er immers niet in. Het was echter nog niet afgelopen en toen Veenhuizen net buiten het strafschopgebied nog een vrije trap mocht nemen werd het pleit beslecht. Hoewel scheidsrechter de Groot nog even liet doorspelen was de wedstrijd verloren. Veenhuizen won zijn vierde competitieduel op rij en voor Rottevalle is de conclusie dat het elftal van Ronald Bosma uit het laatste kwartet wedstrijden slechts één punt behaalde. Na de uitstekende serie wedstrijden tot half november is de glans er inmiddels een beetje af.